Het einde van het seizoen.

Het einde van het seizoen sloten de koren dit jaar ludiek af.
Eerst maandagavond met Kwasi Kloos: we huurden de Ooievaart in om anderhalf uur door de Haagse grachten te varen met een bord "Kwasi Kloos zoekt diepe bas". Want we zoeken nog een diepe bas; we hebben er wel één, maar we willen er twee. Maar diepe bassen zijn schaars. Diepe bassen kunnen vaak kiezen bij welk koor ze willen zingen. Als jij die diepe bas bent en alsmaar niet kunt kiezen, kies dan voor Kwasi Kloos, een goed en gezellig koor.
Dat bleek wel tijdens de Ooievaart, want we hebben die tweede bas nou ook weer niet zo hard nodig dat we zonder niet kunnen zingen. Dus galmde ons hele a-cappella repertoire over de Haagse Wateren. Met drank om de kelen vochtig en de moed erin te houden.

Zelfs de soms zeer lage bruggetjes konden het koor er niet van weerhouden in elkaar gedoken de akoestiek uit te proberen. Met vaak verrassende effecten als we onder die brug vandaan kwamen: toevallige passanten wisten eerst niet waar de fraaie zang vandaan kwam tot de Ooievaart verscheen. Applaus was dan ons deel.
Liever echter hadden wij de spontane aanmelding van een diepe bas.

U heeft nog de hele vakantie om erover na te denken, 27 augusts start Kwasi Kloos weer.


Oude Muziekkoor Vox Antiqua gaf de laatste avond van het seizoen acte de presence in Woonzorgcentrum "Op de Laan". Een klein concertje met ons eigen repertoire, afgewisseld met iets luchtigers, want niet iedereen in zo'n centrum houdt van oude muziek, al zingt Vox Antiqua het natuurlijk wel heel erg mooi en vooral zeer spannend - oude muziek is namelijk in principe niet anders dan moderne muziek, alleen ouder.
Voor het concert en tijdens de pauze hield het koor de kelen vochtig met water, thee of iets sterkers als koffie, maar na afloop sloten wij het seizoen - mijn eerste bij Vox Antiqua - af met een borrel bij Savanna.

Vox Antiqua zoekt nog een tweede sopraan,al heb ik horen fluisteren dat er een kandidaat is. Het koor begint 4 september weer en dan krijgen we het al snel druk. Eerst maar eens vakantie vieren dus.